30-7-2016 - 4-9-2016

Stef Fridael, 1984

Ongetwijfeld kent iedereen het boek ‘1984’ van George Orwell, op menig boekenlijst op de middelbare school prijkte deze titel. Kunstenaar Stef Fridael heeft niet voor niets zijn expositie in Museum Kruysenhuis de titel ‘1984 gedoopt, want ook hij geeft net als Orwell zijn visie op de wereld. Er is echter een belangrijk verschil, George Orwell blikte vooruit en schreef in 1948 zijn toekomstbeeld van 1984, Stef Fridael observeert en geeft zijn visie op de hedendaagse maatschappij.

Stef Fridael werd geboren in 1958 in Medan, Indonesië. Na een grafische opleiding, en enige tijd als kunstenaar actief te zijn geweest, ging hij in Militaire dienst en diende tijdens diverse buitenlandse missies. Na zijn 35 jarige diensttijd sloot hij zich aan bij het kunstenaarscollectief ‘De zesde colonne’ dat is gehuisvest in ‘de Flipside’ in Eindhoven.

Voor de regelmatige bezoeker van het museum zal de naam Stef Fridael bekend voorkomen, want een paar werken van hem waren ook te zien tijdens de expositie ‘Veteranenkunst’. De enorme aandacht en positieve reacties op deze schilderijen deed het museum besluiten om hem te vragen voor een solo expositie. Hierbij maken we kennis met deze uitzonderlijke kunstenaar. Met een enorm gevoel voor maatschappelijke thema’s en een enorm vakmanschap als schilder geeft hij gedetailleerd weer wat er leeft.

Zie ook: http://www.steffridael.nl

Stef Fridael, Contemporary Art

In de kunst van Stef Fridael draait alles om de oerinstincten van de mens. Angst, lust, veiligheid, misbruik, moed, het ZIJN. Oftewel Geld, Macht, Luxe en Status. Dit alles weergegeven in een context van verknipte beelden ingegeven door TV, internet en overige media. Hiermee tracht Stef middels het kunstwerk de discussie los te maken over het gegeven beeld of ervaring en de huidige maatschappij waarin wij leven.

In de expositie ‘1984’ plaatst hij deze thema’s in een kader. Hierbij zal ook een verrassend stuk ‘performance art’ te zien zijn in het centrale gedeelte van het museum.

De expositie start op 31 juli en zal te zien zijn t/m 4 september, zaterdag en zondag 13.00u – 17.00u.

  • Back to last week, Stef Fridael
  • Beautiful Warchild, Stef Fridael

bekijk hier: '1984' Stef Fridael op youtube

terug naar boven