Museum
Kruysenhuis

Kunstmuseum in een Kunstenaarsdorp

Een vriendelijk overzichtelijk museum aan de Moriaan pal langs de historische Oirschotse Markt. Een ideale bestemming om enkele uren in door te brengen tijdens een bezoek aan Oirschot, op zich al de moeite waard.

Helaas zijn we vanwege een verbouwing tot eind 2019 gesloten.

Museum Kruysenhuis is in de eerste plaats gewijd aan de Brabantse expressionistenfamilie Kruysen, te weten vader Jan, zijn zoon Antoon en zijn dochter Maria. 

Naast de jaarlijkse expositie van werken van de familie Kruysen biedt museum Kruysenhuis een podium voor lokale en regionale kunstenaars. Elk jaar zijn er gemiddeld 6 verschillende exposities te zien. Zo is er elk jaar de expositie Amateurkunst maar ook heeft het museum tijdens de Kunstroute een overzichtstentoonstelling van de professionele kunstenaars van dit kunstenaarsdorp. Andere voorbeelden van kunstenaars die exposeerden in museum Kruysenhuis zijn Herman van Veen, Marcel Bastiaans, Cas Spijkers, Geert Jansen, Rob Roág, Anton Heyboer (en vele anderen).

 

Museum Kruysenhuis organiseert ook andere activeiten in het museum zoals schrijversavonden, thematische bijeenkomsten, workshops, lezingen en uiteraard rondleidingen voor groepen.

  • Boekpresentatie
  • Museum in Concert

terug naar boven