Museum
Kruysenhuis

Kunstmuseum in een Kunstenaarsdorp

Op dit moment beschikt het Kruysenhuis niet over een eigen expositieruimte. Er wordt op dit moment geexposeerd in het Oude Raadhuis op de 1e verdieping. Ook exposeren we stukken in Museum de 4 Quartieren in Oirschot, voor zover die passen bij de thema's. Ook wordt nu geëxposeerd in de openbare ruimtes van Groot Bijstervelt. 

Stichting Kruysenhuis is in de eerste plaats gewijd aan de Brabantse expressionistenfamilie Kruysen, te weten vader Jan, zijn zoon Antoon en zijn dochter Maria. Werken van deze kunstenaars maar ook nog van diverse andere maken onderdeel uit van de collectie van het Kruysenhuis met in totaal zo'n 230 schilderijen.

Stichting Kruysenhuis is naarstig op zoek naar een eigen expositieruimte teneinde haar eigen collecties en die van anderen te kunnen exposeren teneinde het Culturele peil voor de inwoners en bezoekers van de gemeente Oirschot op een goed peil te brengen.

 

Museum Kruysenhuis organiseert ook andere activeiten in het museum zoals schrijversavonden, thematische bijeenkomsten, workshops, lezingen en uiteraard rondleidingen voor groepen.

  • Boekpresentatie
  • Museum in Concert

terug naar boven