10-12-2016 - 26-3-2017

Jubileum expositie
20-jaar Kruysenhuis

20 jaar een Kunstmuseum in Oirschot

Vanaf 10 december is in Museum Kruysenhuis de Jubileumexpositie te zien ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan van het museum.

De jubileumexpositie staat geheel in het teken van de naamgevers aan het museum: de Brabantse expressionistenfamilie Kruysen, te weten vader Jan, zijn zoon Antoon en zijn dochter Maria. Van hen is Jan Kruysen in Noord-Brabant de bekendste. Jan Kruysen was, zeker in de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw, een toonaangevende exponent van de Brabantse schilderkunst. Zijn zoon Antoon Kruysen genoot internationaal, vooral in Frankrijk, meer aanzien en was eveneens een markant mens en schilder. Dochter Maria Kruysen was autodidact, evenals haar vader. Zij begon pas op latere leeftijd met schilderen en wist daarin hetzelfde eigenzinnige talent naar voren te brengen als haar vader en haar broer.

 

Kruysen
  • Kruysen vrouw
  • Kruysen kerk

Voor de jubileumexpositie is de pater familias van het museum Joop Vullings, samen met andere bestuursleden, in de hele regio op zoek gegaan naar speciaal werk van de familie Kruysen dat nog niet eerder aann publiek is getoond. Daarbij deden zij een aantal opvallende vondsten. Het wordt dan ook een sprankelende jubileumexpositie die voor iedereen die geïnteresseerd is in deze kunstenaarsfamilie meer dan de moeite waard is.

  • Kruysen ambacht
  • Antoon Kruysen 24 jaar zelfportret

terug naar boven