04 april 2016

Geen spijt van omstreden
expositie in Oirschot

Met nog één weekend van de veelbesproken expositie van werk van Ralph Posset voor de boeg, kijken voorzitter Han Smits en bestuurslid Johan van Genechten van Museum Kruysenhuis in Oirschot met gemengde gevoelens terug. Vooraf was er ophef omdat Posset mogelijk zijn bijbelse wc-rol zou exposeren.
Die liet hij echter thuis. Wat er wel te zien is in Oirschot: een papiertje voor papiertje door Posset gesigneerde wc-rol, en objecten met zijn urine en bloed erin verwerkt.

Reacties
Het bestuur heeft veel reacties gehad, zowel negatieve als positieve. Alles in ogenschouw nemend overheerst het gevoel dat het museum er goed aan heeft gedaan om deze expositie te houden. Het bestuur is allerminst van plan om de nieuwe koers, met als doel om naar buiten te treden en jonger publiek te trekken, te veranderen. "Sterker nog, deze ervaring heeft ons gesterkt in deze aanpak. Er werd en wordt over gepraat in het dorp. Dat voel ik écht als een belangrijke taak van ons museum: het gesprek aangaan. En kunst mag prikkelen", vindt Van Genechten.

Toekomst
Het bestuur is erg bezig met de nabije toekomst. Vanaf volgend jaar moet het museum het zonder de jaarlijkse gemeentelijke subsidie van 11.345 euro stellen. De nieuwe koers en de verjonging van het bestuur komen dus niet uit de lucht vallen.

Bron: ED

terug naar boven