08-10-2016 - 27-11-2016

Heyboer 'Echt of Onecht?'

Er zijn gedurende vele tientallen jaren duizenden werken van Anton Heyboer verkocht. Helaas bleken er ook vele valse Heyboers in omloop te zijn. Dit leidde tot een geruchtmakende rechtszaak over maar liefst 4000 onechte werken die aan een Amsterdamse Galerie zouden zijn verkocht. Het betreft werken uit de periode 1953-1960. Op 26 oktober zendt de NPO de documentaire ‘Echt en vals, een juridische en emotionele strijd in de geest van Anton Heyboer’ uit op NPO3.

Deze documentaire gaat over deze Amsterdamse galerie, de betreffende vervalsingen en wat voor consequenties dit allemaal had.

In de expositie ‘HEYBOER ECHT OF ONECHT’ in Museum Kruysenhuis laten we een aantal van deze vervalsingen zien waarnaast ook echte Heyboers getoond worden. Aan u om te kijken: welke is echt en welke onecht?

Anton Heyboer ets

Deze expositie komt tot stand in samenwerking met Antonheyboerwinkel.nl (ook gevestigd te Oirschot). Tijdens deze expositie zullen in diverse winkels in Oirschot schilderijen van Anton Heyboer getoond worden. Een extra reden om deze expositie én Oirschot te bezoeken!

  • Te mooi om vals te zijn ?!
  • Echt of onecht?

terug naar boven